Ergonomisch toetsenbord

Hoe kan je optimaal werken achter een PC?

 

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat veel mensen de verkeerde houding aannemen achter hun computer, bij het gebruik van een laptop of als ze werken op een tablet. Zo krijgen veel mensen na verloop van tijd last van hun rug, van hun nek of van hun armen. Niet alleen beïnvloedt dit je effectiviteit tijdens het werken, ook zijn de klachten in sommige gevallen maar lastig te verhelpen. Wat is echter de juiste houding tijdens het gebruik van een computer of laptop? Vaak wordt mensen aangeraden om rechtop te gaan zitten, met de rug tegen de leuning en de knieën in een hoek van negentig graden. Het is belangrijk dat je niet met je knieën tegen de onderzijde van een bureau komt.

 

Hulpmiddelen voor een betere houding

 

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen bij een effectievere werkhouding tijdens het gebruik van een pc of tablet. Zo kun je voor een laptop een speciale houder kopen, waarmee de laptop schuin komt te staan, is het voor een tablet mogelijk om een ergonomisch toetsenbord te kopen, enzovoorts. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om je armen recht te houden tijdens het typen, zodat je ellebogen niet te dicht naast je lichaam zitten. Daarbij wil je niet met je neus bovenop het scherm zitten, waardoor enige afstand tot het scherm wenselijk is.

 

Effectiever werken door het volgen van een typcursus

 

Een van de manieren om je effectiviteit te verbeteren bij het gebruik van een computer is het volgen van een typcursus. Deze cursussen worden in verschillende varianten aangeboden, maar streven vrijwel altijd naar het blind kunnen typen. Dit bespaart enorm veel tijd, omdat je niet langer steeds naar het toetsenbord hoeft te kijken bij het typen van een tekst. Een typecursus kun je op papier volgen, maar ook online. Daarbij worden er typecursussen aangeboden die specifiek gericht zijn op jongere kinderen en cursussen die juist meer geschikt zijn voor volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *