GSM abonnement

Zit een telefoonreparatie standaard in een GSM abonnement?

 

Zeker de meest moderne smartphones zijn erg kwetsbaar: een scherm breekt makkelijk, de behuizing van een telefoon kan beschadigd raken en een oplaadconnector begeeft het sneller dan enkele jaren geleden. Hoewel je hoopt dat het je nooit zal overkomen, kan ook je eigen smartphone te maken krijgen met een defect. Veel consumenten weten echter niet wat hun rechten zijn als een telefoon beschadigd raakt, welk deel van de schade wordt bijvoorbeeld vergoed vanuit de garantie? Is het mogelijk om een telefoon te verzekeren via een telecomprovider? Enzovoorts. Daarbij kiezen steeds meer consumenten ervoor om hun telefoon bij een lokale reparateur te laten repareren, in plaats van deze terug te sturen naar een fabrikant.

 

Garantie op een mobiele telefoon

 

Wanneer je een GSM abonnement afsluit in combinatie met een telefoon, dan kun je bij een defect aan je smartphone gebruik maken van de garantie op het toestel. De garantie verschilt per telefoon, maar is over het algemeen een of twee jaar. Vaak kun je bij een defect teruggaan naar de telecomprovider, die voor je kijken of ze de smartphone intern kunnen repareren. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn zal de telecomprovider de telefoon terugsturen naar de leverancier. Hoewel het fijn is dat een telecomprovider dit voor je regelt, ben je de telefoon al snel enkele weken kwijt als deze teruggestuurd moet worden. Kies je ervoor om de telefoon te verzekeren, dan krijg je vaak een vervangend toestel in dit geval.

 

Een telefoonreparatie bij een sim only abonnement

 

Bij een defect aan een mobiele telefoon die zonder abonnement gekocht is, ligt de garantie bij reparaties anders. In dit geval kun je niet terugvallen op de aanbieder van het sim only abonnement, maar zal je rechtstreeks contact op moeten nemen met de producent van je mobiele telefoon. Het is van verschillende aspecten afhankelijk of een producent de telefoon kan maken binnen de garantie, of dat je hier los voor moet betalen. Daarbij verschilt het per reparatie hoelang je de mobiele telefoon kwijt zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *