Macbook laten repareren

Wat moet je doen als de laptop crasht?

 

Je hoopt vanzelfsprekend dat het je nooit zal overkomen: het crashen van de computer. Het voornaamste nadeel aan een computercrash is de mogelijkheid dat je bestanden verliest, die vaak niet meer te herstellen zijn na de crash. Denk bijvoorbeeld aan een deel van de administratie, vakantiefoto’s en soortgelijke bestanden die je veel waard zijn. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze moeten doen als hun computer crasht, waar wij in dit artikel graag een antwoord op geven. Het hangt voornamelijk van de aard van een crash af, wat de beste oplossing voor je is.

 

Een computer start niet meer op

 

Wanneer je bijvoorbeeld in het bezit bent van een Macbook, kan deze crashen als de processor van de laptop te zwaar belast wordt. In dit geval is het raadzaam om de computer uit te schakelen, eventueel door het afsluiten van de computer te forceren. Vaak doet een Macbook tijdens een crash niets anders meer, waardoor het afsluiten van de laptop de enige oplossing is. Wacht een paar minuten en probeer de computer opnieuw op te starten. Heeft dit geen effect, dan is je laptop waarschijnlijk kapot. In dit geval is een Macbook laten repareren de enige uitweg. Het is lastig te zeggen hoelang de reparatie van een Macbook duurt, dit hangt van de aard van een computercrash af. Dit geldt eveneens voor de mogelijkheid om bestanden te redden.

 

Bestanden behouden tijdens een computercrash

 

Bij een computercrash kunnen er belangrijke bestanden verloren gaan. Om dit te voorkomen is het sterk aan te raden om vooraf voldoende back-ups te maken van de bestanden op de computer. Dit kan met verschillende programma’s, waarover je op internet meer leest. Het is bijvoorbeeld mogelijk om handmatig een back-up van je Macbook te maken, die je vervolgens naar iCloud laat uploaden. Het is sterk aan te raden om de back-up automatisch uit te laten voeren. Zo voorkom je dat je het maken van de back-up vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *