Sim only provider

Wat vergoedt een sim only provider bij een kapotte smartphone?

 

Steeds meer mensen kiezen voor een zogenaamd sim only abonnement, in plaats van een abonnement met toestel. Niet alleen zijn de maandelijkse kosten voor een sim only abonnement veel lager dan voor een abonnement met toestel, je krijgt in dit geval immers geen mobiele telefoon, ook biedt een sim only abonnement veel meer flexibiliteit. Er zitten echter ook nadelen aan een sim only abonnement, zo is het in de meeste gevallen bijvoorbeeld niet mogelijk om je telefoon te laten verzekeren bij een sim only provider. Dit is iets wat bij een aanbieder van abonnementen met mobiele telefoon over het algemeen wel mogelijk is!

 

Nadeel aan een sim only abonnement

 

Het voornaamste nadeel aan het niet kunnen verzekeren van een mobiele telefoon bij een sim only provider, is dat je bij schade aan het toestel zelf voor de kosten op moet draaien. Dit geldt vanzelfsprekend niet als onderdelen van de telefoon kapot zijn gegaan zonder dat dit je eigen schuld is. In dit geval worden de kosten vergoed door de producent van de mobiele telefoon, mits dit vanzelfsprekend binnen de garantieperiode en –voorwaarden valt.

 

Door een mobiele telefoon te laten verzekeren ben je ook bij een kapot scherm of een defecte luidspreker verzekerd voor de kosten voor de reparatie van de kapotte smartphone. Wanneer je geregeld te maken hebt met schade aan je toestel is het sterk aan te raden om je toestel te verzekeren.

 

Besparen met een sim only abonnement

 

Aan de andere kant kun je met een sim only abonnement dermate veel besparen op maandbasis, dat je de kosten voor een reparatie na een aantal maanden vaak al hebt terugverdiend. Dit kan het alsnog aantrekkelijk maken om te kiezen voor een sim only abonnement zonder je mobiele telefoon te laten verzekeren bij je telecomprovider. Mocht je te maken krijgen met een defect aan je telefoon, dan kun je deze laten repareren met de besparingen uit je keuze voor een sim only abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *